Skrivekurs

Filed under: Skrivekurs

Fortellemagi – skrivekurs
– en inspirerende og lærerik workshop for deg som vil skrive fortellinger.

Fortellemagi – skrivekurs er like praktisk og inspirerende som boken. Kurset er lagt opp som en kombinasjon av teori, praktiske øvelser og diskusjoner. Vi følger kronologien i boken, men hvert kurs tilpasses den enkelte gruppen. Dette er kurs med små grupper (maks 12 deltakere), slik at det blir godt rom for den enkeltes spørsmål og individuelle tilbakemeldinger. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper – lysten til å lære om språk, formidling og fortelling er det viktigste.

Påmelding og praktisk informasjon

Temaoversikt

Time 1: Ingrediensene, stoffet og starten. Hvilke steder kan man finne sitt stoff, og hvilke måter kan man starte skriveprosessen?

Time 2: Fiksjon og fakta – fortellinger som en egen type virkelighet. Hvordan skape troverdighet? Hvordan skape et rom for fiksjoner i sammenhenger som krever etterrettelighet?

Time 3 og 4: Skriveprosessen – en pendel mellom kaos og struktur, mellom deler og helhet.

Time 5: Bli ferdig, komme i mål, lukke. Hvordan jobbe i sluttfasen av skriveprosessen? Redigering og bearbeiding av tekst på detalj og strukturnivå.

Time 6: Kontekst. Hvilke sammenhenger kan enkeltfortellinger gå inn i? Denne delen av kurset er knyttet til de ulike sammenhengene som er beskrevet i boken, og tilpasses de enkelte deltakeres ønsker.

***

Temaene i kurset er knyttet til boken. Kurset inneholder imidlertid også en del stoff som ikke kom med i boken. Du får mest ut av kurset dersom du er kjent med innholdet i boken på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

I etterkant av kurset går det an å sende inn en tekst for respons fra kursleder. Melder du deg på tidlig, kan du få denne manushjelpen inkludert i kursavgiften. Det vil også være mulig å få andre tilbud når man melder seg på tidlig, som rabatt på kursavgiften. Se aktuelle tilbud på påmeldingssiden:

***

 Påmelding og praktisk informasjon

Jørgen Moltubak. Engasjert kursleder.

Kursleder:  Jørgen Moltubak, forfatter av Fortellemagi og gründer av Eratu-litteraturskolen.

Praktisk informasjon

Tilgjengelige datoer:

Tirsdag 27. juni 2017 kl. 0900-1500

Sted:

Kursene arrangeres i lokalene til Gyldendal forlag, Sehedets gate 4, Oslo.

 

OBS! Det er kun 12 plasser på hvert kurs – første mann/kvinne til mølla gjelder!

Påmelding og praktisk informasjon

Vil du kjøpe boken «Fortellemagi»?

Du finner den hos Haugenbok eller Ark.no